Az olaj alkalmazása előtt, tudni kell miért olyan fontosak a hidegen sajtolt olajak és az Olajos Hajkezelés.

OLAJOK, HAJ ÉS MOLEKULÁK

A hajolajoknak van egy sajátos jellemzője, amivel semmilyen sampon vagy balzsam nem rendelkezik. Nevezetesen, az olajok olyan apró molekulákból épülnek fel, amelyek képesek behatolni az összes hajfelszínre, hogy mély táplálékot és regenerációt biztosítsanak. Az olajokban lévő molekulák jól szervezett felújítási személyzetként működnek, amely képes a hajat visszaállítani & ndash; & nbsp; tégláról téglára.

Bár ez nem minden. Az olajok teljesen természetesek és biztonságosak, ezért hatékonyan kezelik a fejbőrt és a hajhagymákat. Tudni kell, hogy ezen a helyen (a fejbőrön és a szőrtüszőkön belül), kezdődik a haj szépsége– A hajhagyma a hajszálak egészség forrása. A megfelelő ápolása nélkül a szálak egyszerűen elpusztulnak, elkezdenek hullani, megáll a növés, vékonyak és törékennyé válnak.

Oil-Hair-Treatment

HAJ POROZITÁS

Az olajt képező előnyös, károsodást javító molekulák nem azonos méretűek… ez szerencsés, mert a haj szerkezete is változó. Mindannyiunknak különböző hajtípusa van, amely könnyen meghatározható a haj porozitásának köszönhetően.

Hogy tisztázzuk, a haj porozitásának foka az határozza meg, hogy a kutikula mennyire emelkedik ki a haj felszínétől. Minél nagyobb a kutikula és a hajfelszín közötti rés annál nagyobb a haj porozitás. Három fő kritérium határozza meg a haj porozitását. Ezek után megtudható, hogy vajon:

  • a haj alacsony porozitású (a hajkutikulák szorosan átfedik egymást, míg a hajszálak simák és viszonylag sűrűk, bár nehéz stilizálni az ilyen hajat)
  • a haj közepes porozitású a hajkutikulák kissé megemelkednek, ami befolyásolja a haj’megjelenését és állapotát; a hajszálak begöndörödnek, nem nehezek, sem sűrűek, végei töredezni kezdenek, a haj könnyen statikus lesz, különleges ápolást igényel, különösen nyáron és télen a külső környezetből származó méreganyagok könnyen behatolnak a haj szerkezetébe és romolhatják a belső szerkezetet)
  • a haj magas porozitású (ez azt jelenti, hogy a haj nagyon gyenge, érdes tapintású, gyorsan felszívja a vizet és a környezetből eredő méreganyagokat, törékeny és göndör)

HAJ POROZITÁSA ÉS TERMÉSZETES OLAJOK

Rendkívül fontos ismerni a hajunk porozitását, mivel ez teszi lehetővé a megfelelő hajápolás kiválasztását, amely majd tökéletesen alkalmazkodik a hajszálakhoz. Természetesen a haj porozitása trichológusnál’ is megállapítható. Mindazonáltal, ha alaposan megfigyeljük hajunkat és összevetjük a haj porozitás módozatait, könnyen beazonosíthatjuk a kategóriát.

HAJ POROZITÁS OTTHONI TESZT

Ha továbbra sem biztos, melyik kategóriába tartozik a haj, végezzen egy nagyszerű haj porozitást megállapító tesztet.

Vegyen ki egy tiszta, kondicionáló és egyéb hajstilizáló termék mentes hajszálat és tegye egy pohár vízbe. 10 perc után, nézze meg, mi történik a hajszállal:

  1. A hajszál úszik a felszínen– alacsony porozitású haj állapítható meg
  2. A haj valahol a pohár közepén úszik – közepes porozitású haj állapítható meg
  3. A hajszál leesett a pohár mélyére – magas porozitású haj állapítható meg

HAJ POROZITÁS – A HAJ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁVAL KAPCSOLHATÓ ÖSSZE?

Ez a két dolog határozottan kapcsolódik egymáshoz.

Minél magasabb a haj porozitása, annál sérültebb és szárazabb a haj.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy az alacsony porozitású haj teljesen egészséges. Minden haj típusnak saját problémái vannak. A magas porozitású hajjal rendelkező nők a legnagyobb erőfeszítést megtették, hogy hajukat a kívánt módon kezeljék. A magas porozitású hajat folyamatosan védeni kell a sérülések ellen, rendszeresen nedvesíteni és táplálni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az alacsony porozitású haj nem igényel ápolást. Fő problémája a rugalmasság hiánya; Ez a fajta haj kemény és nehezen stilizálható. Az alacsony porozitású hajjal rendelkező nők gyakran a fejbőrükön szembesülnek problémákkal; túlzott faggyútermelés, amitől a haj zsírosabb és ugyanakkor gyengíti a hajhagymákat, és hozzájárul a hajhulláshoz.

Valóban kulcsfontosságú ismerni a haj porozitását, mert így lehet csak kiválasztani a megfelelő ápolást és olyan összetevőket biztosítani, amelyeket a hajszálak igényelnek.

HOGYAN VÁLASSZAM KI A MEGFELELŐ OLAJT A HAJ POROZITÁSÁHOZ?

Úgy lehet a megfelelő olajt kiválasztani, ha megvizsgálják az olaj által tartalmazott zsírsavak tartalmát. A hajolajok hajlamosak hajhosszúságú pórusokkal azáltal, hogy megvizsgálják az olaj által tartalmazott zsírsavak tartalmát. Az omega-csoportból származó savak különböző méretű molekulákkal rendelkeznek, amelyek illeszkednek az emelkedett hajszálak által létrehozott résekhez; így illeszkednek a haj porozitásához. Itt van a rendszer, amely segíti az olaj alkalmazkodását a haj porozitásához:

ALACSONY POROZITÁSÚ HAJ

Válassz olyan olajokat, amelyek telített zsírsavakat tartalmaznak, a kis penetráló molekulákkal. Ez a fajta olaj többnyire kókuszolaj, babassu olaj és pálmaolaj.

KÖZEPES POROZITÁSÚ HAJ

Válasszon olyan olajokat, amelyek monotelített zsírsavakat tartalmaznak az omega-7-ból és az omega-9-ből. A molekulák félig áthatolnak. Ez a fajta olaj többnyire: argán olaj, makadámi olaj, mandulaolaj, avokádóolaj és szezámolaj.

MAGAS POROZITÁSÚ HAJ

Válasszon olyan olajokat, amelyek az omega-3 és az omega-6 csoportból származó, telített zsírsavakat tartalmaznak. A molekulák nagyok, így megfelelnek a kutikulák által létesített nagy résekhez. Ez a fajta olaj többnyire: lenolaj, tökmagolaj, napraforgóolaj és kukoricaolaj.

A megfelelő olaj kiválasztása a haj porozitásához óriási lépés, amit meg kell tenni, annak érdekében, hogy a haj szép legyen. Az utolsó, kicsi lépés az olajos hajkezelés legmegfelelőbb módjának kiválasztása.

Az olaj különböző módokon vihető fel a hajra.

Nem szabad megfeledkezni, hogy az olaj a legjobb hatásokat mindig nem csak a hajszálakra, hanem (főként) a fejbőrre is fejti ki. Csak ez a módszer biztosítja a haj regenerálódását. Nyilván vannak olyan olajok is, amelyeket nem szabad olajos hajkezelésre használni. Ezek főként hajformázó termékekben szerepelnek. Az ilyen kozmetikumok sokáig nem javítják a hajszerkezetet.

AZ OLAJOS HASZNÁLATI KEZELÉSRE VONATKOZÓ MÓDSZEREK

  1. ÉJSZAKAI – vigyük fel az olajt száraz vagy nedve hajra. Azonban, ha nincs idő éjszakai kezelésre vagy csupán nem akarunk olajos hajjal aludni– hagyjuk fent az olajt egy-két órára. Minden arról szól, hogy az olajnak elég ideje legyen behatolni a hajba.
  2. NEGYED ÓRÁRA – használjuk az olajt samponozás előtt – vigyük fel száraz hajra, majd öblítsük ki. Az olaj nedves hajszálakon is alkalmazható, rendszeres hajmaszk helyett.
  3. BALZSAMMAL – adjunk néhány cseppet kedvenc balzsamunkba, hogy fokozzuk a termék’működését.
  4. SZÁRAZ HAJSZÉRUMKÉNT, HAJMOSÁS UTÁN – Ez a módszer elsősorban a hajszálakat megszelídíti és a haj finom szépítését célozza meg. Megvédi a szálakat a magas hőmérsékletektől, gondoskodik a haj végeiről és lenyűgöző ragyogással ajándékozza őket.